Június 13-15 között Budapesten kerül megrendezésre a világ egyik legnagyobb kávés eseménye a World of Coffee. Fővárosunk lesz az első Közép-Kelet európai város ahová a rendezvény ellátogat. Az esemény helyszínét a Hungexpo biztosítja.
A különleges eseményen interaktív kiállítás, és több, mint 200 kiállító várja a látogatókat, a világ kávéiparának legjelentősebb cégei is képviseltetik magukat. Három napon keresztül a világbajnokság versenyei, szemináriumok, oktatások színesítik a programot. Találkozhatunk a kávé világ nagyjaival, baristákkal, pörkölő mesterekkel, a legújabb fejlesztésű gépekkel technológiákkal.
WOC rendezvény alatt kerül sor a különböző kávés versenyekre, ahol az országok legjobb szakemberei mérik össze tudásukat.
World Brewers Cup – Filteres technológia
A versenyzőknek saját és a szervezők által biztosított kávét is el kell készíteni, egyenként külön-külön minden zsűri tagnak. Fő szempontok aroma, íz, utóíz, savasság, test, egyensúly és az ital TDS-e, vagyis a teljes oldott anyag tartalma.
World Latte Art – Tejhab öntés
A tejhab készítés és öntés művészi módja a latte art. A baristák bizonyitják kreativitásukat, mely utóbbinak csakis képzeletük szabhat határt.
World Cezve/Ibrik – Török kávé
A versenyzők török kávé jellegű italokat készítenek és mutatják be a szakmai zsűrinek. A török kávé a kávé elkészítésének módjára utal. A cezve, más néven ibrik egy olyan edény, amit kifejezetten egy bizonyos stílusú kávé elkészítéséhez használnak Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. A teste lehet fémből, rézből, vagy esetleg kerámiából is, egy hosszú nyéllel.
World Coffee in Good Spirits – Kávés italkülönlegesség alkohollal
A World Coffee in Good Spirits bajnokságon, olyan innovatív ital receptek kerülnek bemutatásra, amelyekben a főszerepet a kávé és az alkohol kapja. Ez a verseny kiemeli a barista és mixer képességeket, egy olyan összeállításban, ahol a kávé és az alkohol tökéletesen illik egymáshoz. Találkozhatunk a tradicionális Ír kávétól (whisky és kávé) kezdve, egészen az egyedi koktél kombinációkig.
World Cup Tasters – Kávé kóstolása
A Cup Tasters a kávé kóstolásáról szól, nem felismerni kell a kávék fajtáit, származását, hanem ki kell választani azt az egy csészét, amiben nem ugyanaz az ital van, mint a másik kettőben, vagyis a verseny során a kóstolók, vagyis a cupperek tudását mérik. A versenyzők elé kerülő kávékat hasonló karakterisztikájú, legtöbbször azonos termőterületről válogatják, így előfordulhat, hogy a kávék közötti különbségek elenyészőek és nehezebb megállapítani az oda nem illőt.